Borászati kezelőanyagok
14 termékAlmasavbontó - Uvaferm Alpha 2,5 gramm
Vörös- és fehérborokhoz.A cukorból nem termel ecetsavat, nem bontja a citromsavat és a bor egyéb alkotóit, fokozza a borok gyümölcsösségét, teltségét, megtartja a fajtajelleget. Fenol negatív starter.
Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta 10 gramm/tasak
Illatos fehérborokhoz, gyümölcscefrékhez egyaránt jól használható.A cukorhoz kötött érzékszervileg inaktív, magától fel nem szabaduló aromaanyagok enzimes felszabadítását segíti elő.
Aromavédő készítmény Optimum White 30gramm/tasak
Kissé öregedő, fáradó fehér és rozé borok, gyümölcsös vörös borok visszafiatalításához. Bekeverve néhány napon belül frissítik, újra gyümölcsössé, fajtajellegessé teszik a bort, és fokozzák annak teltség-kerekség érzetét.
Borélesztő hideg-és alkoholtűrő fajélesztő Uvaferm PM 20gramm/tasak
Fajta jelleges, gyümölcsös rozék, hidegben erjedő vagy kiemelkedő alkoholtartalmű vörös borok masszív élesztője. Pezsgők erjesztéséhez is kiváló.
Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CM 20 gramm/tasak
Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól. Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhöz, vörös- és fehérbor erjesztésére. Intenzív illatú, fajtajelleges, csonthéjas és bogyós gyümölcscefrék szín és tanningazdag vörösborok, fajtajelleges fehérborok erjesztésére. Jól tűri a maga
Borélesztő hidegtűrő Uvaferm Danstill A 20 gramm/tasak
Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól. Szőlő- és gyümölcs musthoz, cefréhez. Illatos, szép fehérborok, illatos, színgazdag vörösborok, intenzív gyümölcsillatú párlatokhoz.
Borélesztő hidegtűrő, aromafelszabadító Uvaferm 228 20 gramm/tasak
Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő 7C-tól.Szőlő és gyümölcs musthoz, cefréhez.
Borélesztő saccharomiches 20 gramm/tasak
Borélesztő 14 C fölött. Fehér és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.
Borkén 10dkg
Borhibák megelőzésére, cefre, must és bor kénezésre vagy csírátlanításra.
Borkősav 10dkg
Íz és zamat fokozó tartósítószer.Fehér színű, természetes eredetű, kristályos anyag. Vízben és borban jól oldódik.A borászatban a mustok savtartalmának kiegészítésére (pH értékének csökkentésére) használjuk
Pektinbontó enzim 10 gramm/tasak
Fehér- és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztítására, gyümölcscefrék pektinbontására.
Szinanyag megőrző vörös borokhoz Opti-red 30 gramm/tasak
Élesztőből készült mannoprtein készítmény, ami segíti a színanyagok stabilizálását, bársonyosabbá, teltebbé, kerekebbé teszi a vörösbort.Élesztőből készülő teltség/kerekség (mouthfeel) fokozó, színstabilizáló tápanyag. Kékszőlő cefrékhez (és vörösborokhoz